En tryggere rekrutteringsprosess

Posted on 29 august 2017 by Hans Jorgen Wang i HR

Med så mange steg i ansettelsesprosessen, kombinert med manuelle arbeidsoppgaver, er det ikke overraskende at feil blir begått. Ærlige feil til side, volumet av administrasjon i forbindelse med rekruttering kan også føre til at HR kutter hjørner for å redusere tiden det tar å ansette. Begge disse scenariene fører til en risikofylt rekrutteringsperiode, der kandidater ser smutthull i prosessen som de utnytter for å lande jobben. Realiteten er at mange ansettelsesprosesser mangler strukturen som kreves for å overholde regelverket

Implementering av en robust rekrutteringsstrategi er essensielt - HR bør spørre seg selv de fire følgende spørsmålene i enhver rekrutteringsprosess:

Har jeg fullført alle nødvendige deler av prosessen, og har jeg utført de skikkelig?

Det er ikke nok å kun tikke de relevante boksene for å merke at en prosess er ferdig. For å unngå risiko og oppnå den beste verdien må hvert element i hver oppgave vurderes grundig.

Er informasjonen jeg har mottatt autentisk?

Å anta at all informasjon er hundre prosent når man ansetter kan påvirke organisasjonen negativt. En god forståelse av kandidatens evne til å utføre arbeidsoppgavene som kreves av en rolle, krever absolutt tillit til prosessene som brukes i ansettelsesprosessen, og evnen til å samle relevant, legitim informasjon om kandidaten fra en passende kilde.

Ville denne prosessen bestå en ekstern revisjon?

Med økt fokus på bruken av personopplysninger, inkludert den forestående innføringen av den generelle databeskyttelse loven som vil påvirke norske bedrifter som jobber med kunder i EU, har det aldri vært mer kritisk å forsikre en forsvarlig rekrutteringsprosess som ville bestått en ekstern revisjon dersom behovet oppstår. En dårlig ansettelse kan ha en negativ innvirkning på rykte, men det kan også true din egen stilling, hvis du ikke kan bevise at du utførte tilbørlig aktsomhet som HR eller rekruttering profesjonell.

Er jeg sikker på at all alle reguleringer er overholdt? 

Selv om en organisasjon kan begå flere brudd i løpet av rekrutteringsperioden, er personvern og diskriminering to av de vanligste. De er også de enkleste å unngå. Å jobbe med en leverandør som kan garantere overholdelse, ved å levere en pålitelig og robust løsning, kan bedriften få et ekstra lag av sikkerhet som rett og slett ikke kan garanteres ved bruk av tradisjonelle metoder.

I henhold til Xrefs “Recruitment Risk Index 2016” innrømmet 71% av kandidatene at de utnytter dårlige referanse prosesser. Xref som tilbyr en automatisk referanse prosess ble grunnlagt i Australia i 2011, med kontorer i Canada og London, har nå utvidet til Norge. Bedriften gjorde en undersøkelse av 1000 australske arbeidssøkere, der 42% av respondentene gikk også så langt som å innrømme at de løy med vilje til en potensiell arbeidsgiver.

Undersøkelsen fremhevet også diskriminerings problemet i referanse prosessen, med svimlende 29 prosent av respondentene som hevdet å ha blitt spurt et ulovlig spørsmål om en kandidat.

Så hvis du tror at det ikke er risiko involvert i dårlige referanse kontroller - tenk om igjen!

Å klamre til gamle, manuelle metoder kan - og gjør  - at organisasjoner går på grunn. Med Xref, kan kundene være sikre på at de bruker en plattform som bringer trygghet til en kritisk del av rekrutteringsprosessen. Det er rett og slett sikrere:


For mer information om Xref ta kontakt:
Email: hans.jorgen@xref.com 

Telefon: +47 405 44 879

Finn ut hvordan Xref kan revolusjonere referanseprosessen for din bedrift

Lær mer

Følg blogg

  • Få HR & Tech info
  • Få info om Xref-arrangementer først
  • Last ned gratis innhold

Takk for at du registrerte deg! Sjekk emailen din for de siste oppdateringene fra Xref

Del

Hva er Xref?

Xref forbedrer ansettelseseffektiviteten med en pålitelig brukervennlig løsning som samler mer data, reduserer trusselen for kandidat svindel og reduserer risikoen for data- og diskrimineringsbrudd, alt i tre enkle trinn.

Registrer deg for demo