Tre store fordeler av solide referansesjekker

Posted on 15 september 2017 by Hans Jorgen Wang i HR

Når referansesjekker utføres på tradisjonelt vis, kan prosessen være svært tidkrevende og ofte gi lite informasjon til ansettelsesbeslutningen. Bedriftens fremtid er avhengig av gode ansettelser, det er derfor utrolig viktig å utføre gode referansesjekker

Her er tre store fordeler ved en solid og innsiktsfull referansesjekk prosess: 

1. Risikostyring

Det er ingen hemmelighet at folk kan være bedriftens største ressurs. Likevel, kan noen få dårlige ansettelser raskt bli din største byrde. Å sikre bedriftens fremtid, henger sammen med evnen til å minimere risiko. Siden manuelle prosesser er strevsomme, ser vi ofte at snarveier blir redningen for å spare tid og ansette raskere, som igjen utsetter organisasjonen for risiko. Å sikre at du har en pålitelig prosess for referansesjekker, vil minimere denne risikoen ved å validere hvorvidt en kandidat er godt egnet. 

2. Kvalitetskontroll

En god rekrutteringsprosess er en konsekvent prosess. Telefonsamtaler, som er den tradisjonelle måten å utføre referansesjekker på, kan føre til inkonsekvente referanser. Referansesjekker er ofte en formell samtale som ikke alltid holder seg på rett spor. Disse samtalene blir også ofte overlatt til de minst erfarne medlemmene av teamet. Dette kan resultere i at for lite relevant informasjon blir samlet, som igjen kan føre til feil ansettelser. Ved hjelp av teknologi kan du garantere en konsistent prosess som blir gjennomført på samme måte hver gang.

3. Lovlighet

Rekruttering kan være ekstremt sensitiv. Anti-diskriminering, likestilling og personvernlover øker presset på rekrutterere for å sikre at alle prosesser er lovlig gjennomført. Det er viktig å kunne rapportere og dokumentere alle rekrutteringsprosesser for å sikre at du kan forsvare din ansettelsesbeslutning, med et revisjonsspor av pålitelige data. Ved å implementere en teknologi i referanse prosessen, vil du øke sikkerheten og forsikre at din bedrift gjennomfører rekrutteringer i samsvar med lovene.

Sikre, konsekvente, digitale referansesjekker bør omfavnes. Når utført godt, kan du ikke bare validere og stå ved din ansettelse, men du sparer også tid som du kun bruke på andre strategiske oppgaver. Du vil kunne være sikrere i dine ansettelsesbeslutninger, beskytte bedriften din og i tilegg bruke informasjonen samlet i fremtidige i ansettelsesprosesser.

Finn ut hvordan Xref kan revolusjonere referanseprosessen for din bedrift

Lær mer

Følg blogg

  • Få HR & Tech info
  • Få info om Xref-arrangementer først
  • Last ned gratis innhold

Takk for at du registrerte deg! Sjekk emailen din for de siste oppdateringene fra Xref

Del

Hva er Xref?

Xref forbedrer ansettelseseffektiviteten med en pålitelig brukervennlig løsning som samler mer data, reduserer trusselen for kandidat svindel og reduserer risikoen for data- og diskrimineringsbrudd, alt i tre enkle trinn.

Relaterte artikler

Registrer deg for demo