Å lede et internasjonalt team ved bruk av teknologi

Posted on 19 september 2017 by Hans Jorgen Wang i HR

Som en bedrift, basert på automatisering, bruker vi dagene våre på å diskutere fordelene med online løsninger som gjør det mulig for bedrifter å operere døgnet rundt. Xref-kunder drar nytte av 24-timers støtte, men etterhvert som vi vokser, ansetter flere og starter opp i nye markeder, står vi overfor økende utfordringer ved å administrere et globalt team.

Det er tre hovedgrunner til at vi mener at organisasjoner som utvider globalt, bør ta i bruk teknologi for å sikre effektivitet, opprettholde kulturen og for å kunne vedlikeholde et konsekvent servicenivå.

1. Konstant kommunikasjon

Mens vi oppfordrer våre ansatte til å finne en god balanse mellom jobb og fritid, vil vi også at de skal føle at de er del av et globalt team. Selv om vi er geografisk spredt, har vi veldig tett kommunikasjon. Vi bruker teknologi for å dele nyheter og oppdateringer på tvers av teamet. Plattformer som Slack, Wrike og JIRA støtter prosjektledelsen vår og gir oss mulighet til å øyeblikkelig dele profesjonelle prestasjoner internasjonalt, samtidig som konferanseløsninger som appear.in og Google Hangouts gjør det mulig for oss å fasilitere møter ansikt til ansikt. Vår uformelle kommunikasjon blir opprettholdt via WhatsApp. Vi deler ofte personlige bilder fra forskjellige vakre steder rundt om i verden, samt nyheter og prestasjoner i vår globale Xref WhatsApp-gruppe.

2. Finn de riktige personene i ethvert marked

Mens kulturelle forskjeller og tidssoner kan gjøre tradisjonelle rekruttering metoder vanskelige, kan teknologibaserte løsninger gjøre det mulig for deg å ansette de riktige personene, uavhengig av hvor i verden de er. Xref-partner Expr3ss! Gjør dette mulig via sin online forutsigende ansettelse løsning. Ved hjelp av en unik personlighets identifikasjon programvare, kan Expr3ss! analysere en kandidats holding og egnethet til en rolle. Du kan derfor identifisere hvorvidt de passer inn i din organisasjon, samme hvor du og kandidaten er i verden, noe som resulterer i en lettere, raskere og bedre ansettelse.

3. Unngå tidssone krasj

Vi lever ved utsagnet "Hvis vi gjør det tre ganger, automatiserer vi det". Vi er innstilt på å optimalisere alle prosesser, for å sikre effektivitet og konsistens i alle markeder, samt at de kan håndteres på tvers av teamet, uavhengig av hvilke land de ansatte befinner seg. Det kreves et nivå av fleksibilitet og tilpasset teknologi for de ansatte for å få dette til. Det er viktig at du tar deg tid til å analysere tilgjengelige alternativer og sørge for at du introduserer de riktige løsningene for din bedriften. Ta en titt på vår HR teknologi sjekkliste for noen tips, før du investerer i HR teknologi.

Måten en bedrift drives på vil alltid differensiere i ulike markeder, og det er viktig å forstå disse forskjellene for å kunne tilby et suksessfullt produkt eller en suksessfull tjeneste til et globalt marked. Med teknologien vi har tilgjengelig, er ikke fysisk avstand lenger et stort hinder, og store avstander burde ikke svekke følelsen av fellesskap og formål til et internasjonalt team. 

Finn ut hvordan Xref kan revolusjonere referanseprosessen for din bedrift

Lær mer

Følg blogg

  • Få HR & Tech info
  • Få info om Xref-arrangementer først
  • Last ned gratis innhold

Takk for at du registrerte deg! Sjekk emailen din for de siste oppdateringene fra Xref

Del

Hva er Xref?

Xref forbedrer ansettelseseffektiviteten med en pålitelig brukervennlig løsning som samler mer data, reduserer trusselen for kandidat svindel og reduserer risikoen for data- og diskrimineringsbrudd, alt i tre enkle trinn.

Relaterte artikler

Registrer deg for demo