Gir HR teknologien din et dårlig førsteinntrykk?

Posted on 05 september 2017 by Hans Jorgen Wang i HR

Bruk av teknologi for å forbedre og effektivisere måten vi jobber på, er et initiativ som HR-bransjen sakte men sikkert snur seg til.

Det er usannsynlig at HR- fagfolk drømmer om å bruke karrieren på mye administrasjon og vi vet at forsinket rekrutteringspraksis kan føre til tap av talent. Verdien teknologien skaper ved å minimalisere disse ulempene blir klarere og klarere ettersom kandidater i dag har dårligere tid enn noen gang og forventninger høyere enn noensinne. 

Men å være sikker på at du velger den rette teknologien som virkelig forbedrer ansettelsesprosessen, er det som vil påvirke kandidatens førsteinntrykk. Det å blindt hoppe inn i en implementering vi trolig gjøre mer vondt enn godt.

Ved å investere smart i god teknologi, kan du forsikre at ansettelsesbeslutninger er basert på pålitelig og konsistent informasjon. Online plattformer gjør rekrutteringsprosessen raskere og enklere for kandidatene, i tillegg, kan de holde seg oppdatert via transparente søknadsprosesser. Bortsett fra forbedret effektivitet, vil smarte teknologibaserte prosesser også styrke eksterne oppfatninger om at bedriften din er innovativ og fremovertenkende.

I tillegg til de ulike spesifikasjonene hver HR- plattform kan tilby din bedrift, må du også tenke på dagens kandidat trender og prinsipper, inkludert følgende:

  • Ifølge den amerikanske jobb siden, Snagajob, bruker 82% av jobbsøkerne mobilen for å søke jobb. Bruken av mobil i rekruttering er høy og mobilvennlige plattformer er avgjørende for å skape positive kandidat assosiasjoner.
  • Brukervennlighet er avgjørende, noe som kan resultere i at bedrifter burde redusere avhengigheten av tradisjonelle, manuell prosesser og ansikt-til-ansikt-interaksjon. Å tillate kandidater fleksibilitet ved å ta i bruk teknologi slik at de ikke lenger trenger å ta seg fri fra jobben, eller koordinere et møte med en travel HR-profesjonell, kan være en stor fordel i deres første interaksjon med bedriften.
  • Dataintegritet er et must, i dag vil kandidater vite mer om hvor og hvordan deres personlige informasjon blir tatt i bruk. Kandidater må kunne føle seg trygge, noe arbeidsgiver kan demonstrere via å bruke en sikker plattform som er i samsvar med personvernreglene.

Å holde tritt med HR-teknologien er en nødvendighet du trenger for å kunne konkurrere med arbeidsgivere som kan være interessert i de samme kandidatene som deg. Men ukritisk å gå for første og beste løsning, i stedet for å ta et godt informert valg, kan vise seg å bli en kostbar erfaring. Den rette HR teknologien som kan komplementere din business, vil sikre dine ideelle kandidater, raskere, smartere og samtidig gi de det beste førsteinntrykket av deres nye arbeidsgiver.

Finn ut hvordan Xref kan revolusjonere referanseprosessen for din bedrift

Lær mer

Følg blogg

  • Få HR & Tech info
  • Få info om Xref-arrangementer først
  • Last ned gratis innhold

Takk for at du registrerte deg! Sjekk emailen din for de siste oppdateringene fra Xref

Del

Hva er Xref?

Xref forbedrer ansettelseseffektiviteten med en pålitelig brukervennlig løsning som samler mer data, reduserer trusselen for kandidat svindel og reduserer risikoen for data- og diskrimineringsbrudd, alt i tre enkle trinn.

Registrer deg for demo